во Германија и Австрија 2020
Летни јазични кампови по германски јазик
Wien
München
Köln
Bonn
Frankfurt am Main
Heidelberg
Salzburg
Graz
previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Летни јазични кампови по германски јазик
во Германија и Австрија 2020

По повод 15-годишнината од постоењето на Училиштето за германски јазик ДЕЛФИН Битола,
изработена е специјална веб страница camp.germanskijazik.mk, која оваа година нуди три кампови, за Германија и Австрија.
Камповите оваа година се потполно нова идеа, со поинаков концент и се базираат на земјите Германија и Австрија.

20. Летен јазичен камп по германски јазик во Германија 2020

термин: 19.06.-01.07.2020 08.08.-20.08.2020 - 13 дена

Виена: 2 дена престој во Хостел А&О Виена, главна железничка станица, 1 ноќевање со појадок, 3-4 креветни соби.

Винтерберг: 7 дена престој во Хостел Ерлебнисберг Капе, 6 полни пансиони, 3-4 креветни соби.

Настава: 9 пати по 180 мин. или 36 часа по 45 мин. и 3 работилници

Посета и разгледи на градовите: Виена, Винтерберг, Келн, Бон, Франкфурт, Хајделберг и Минхен.

Хајделберг: Сместувалиште за млади Хајделберг Интернационал, 3-4 креветни соби.

Минхен: 2 дена престој во Хостел А&О, Минхен, Хакербруке. 1 ноќевање со појадок, 3-4 креветни соби.

НАПОМЕНА:

За реализација на кампот потребни се најмалку 35 учесници. Право на учество имаат сите ученици на возраст од 12 до 18 години со сите нивоа на познавања на германскиот јазик.

ПРИЈАВУВАЊЕ ОНЛАЈН НАЈДОЦНА до 20.06.2020 год.

21. Летен јазичен камп по германски јазик во Австрија 2020

термин: 12.07.-23.07.2020 - 12 дена

10 дена престој во Хотел Холабрун, Австрија, 9 полни пансиони, трокреветни соби.

Настава: 10 пати по 180 мин. или 40 часа по 45 мин. и 5 работилници

Посета и разгледи на градовите: Виена, Холабрун, Салцбург и Грац.

НАПОМЕНА:

За реализација на кампот потребни се најмалку 35 учесници. Право на учество имаат сите ученици на возраст од 12 до 18 години со сите нивоа на познавања на германскиот јазик.

ПРИЈАВУВАЊЕ ОНЛАЈН НАЈДОЦНА до 10.05.2020 год.

22. Летен јазичен камп по германски јазик во Австрија 2020

термин: 12.07.-20.07.2020 - 9 дена

7 дена престој во Хотел Холабрун, Австрија, 6 полни пансиони, трокреветни соби.

Настава: 9 пати по 180 мин. или 36 часа по 45 мин. и 2 работилници

Посета и разгледи на градовите: Виена, Холабрун и Грац.

НАПОМЕНА:

За реализација на кампот потребни се најмалку 35 учесници. Право на учество имаат сите ученици на возраст од 12 до 18 години со сите нивоа на познавања на германскиот јазик.

ПРИЈАВУВАЊЕ ОНЛАЈН НАЈДОЦНА до 10.05.2020 год.

Бидете и Вие дел од нашите летни кампови по германски јазик

во Германија и Австрија 2020

4 факти:

Зошто треба да бидете учесници на нашите кампови?

2006

Организација на кампови


Од која година организираме летни јазични кампови по германски јазик?
202122

Камп по ред


Кој камп е овој по ред?
964

учесници


вкупнен број на учесници до 2019 год.
27

посетени градови


број на посета градови во Германија и Австрија

РЕЗУЛТАТИ: Огромен број задоволни учесници и родители!!!

Ве очекуваме и Вас!!!


ОНЛАЈН ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Сакате Вие и Вашето дете да присуствувате на онлајн презентација директно со организаторот? Со нашиот конференциски сервис ви нудиме удобно, од дома да ја проследите 45 минутната презентација и да се запознаете детално со летниот јазичен камп, со слики и зборови.

Јавете се на телефонот: 075 333-119 и закажете термин за презентација!!!

За да присуствувате на онлајн презентацијата, кликнете на следниот линк: ПРЕЗЕНТАЦИЈА