ДЕТАЛНА ПРОГРАМА

22. Летен јазичен камп по германски јазик

во Австрија 2020

термин: 12.07.-20.07.2020

Поаѓање од Скопје, паркинг Сајмиште, Хотел ВИП во 19 часот. Патување преку Србија и Унгарија према Австрија. Попатни паузи и царински формалности.


Пристигнување во Австрија, Холабрун на пладне. Ручек, и сместување. Поделување по групи и Настава 15.00-18.30 часот. Вечера. Ноќевање во Хотелот Холабрун.


07.30 Будење. Појадок 08.00 часот. Настава 09.00-12.30 часот. Ручек во 13.30 часот. Поаѓање за Виена. Разгледување на градот и знаменитостите со туристички водич. 18.30 часот вечера. Ноќевање.


07.30 Будење. Појадок 08.00 часот. Настава 09.00-12.30 часот. Ручек во 13.30 часот. Настава 15.00-18.30 часот. 18.30 часот вечера. Работилница за дворците Хофбург, Шонбрун и Белведере. Ноќевање.


07.30 Будење. Појадок 08.00 часот. Настава 09.00-12.30 часот. Ручек во 13.30 часот. Посета на техничкиот музеј, дворецот Шонбрун. 18.30 часот вечера (ланч пакет). Посета на природно историскиот музеј и културно историскиот музеј, Дворецот Белведере и луна паркот Пратер. Ноќевање.


07.30 Будење. Појадок 08.00 часот. Настава 09.00-12.30 часот. Ручек во 13.30 часот. Настава 15.00-18.30 часот. 18.30 часот вечера. Работилница - песни. Ноќевање.


07.30 Будење. Појадок 08.00 часот. Настава 09.00-12.30 часот. Ручек во 13.30 часот. Настава 15.00-18.30 часот. 18.30 часот вечера. Доделување на дипломи. Ноќевање.


07.30 Будење. Појадок 08.00 часот. Поаѓање за Грац. Разгледување на градот и знаменитостите. Вечерта, поаѓање за Македонија.


Пристигнување во Македонија после пладне.


22. Летен јазичен камп по германски јазик во Австрија 2020

термин: 12.07.-20.07.2020 - 9 дена

7 дена престој во Хотел Холабрун, Австрија, 6 полни пансиони, трокреветни соби.

Настава: 9 пати по 180 мин. или 36 часа по 45 мин. и 2 работилници

Посета и разгледи на градовите: Виена, Холабрун и Грац.

НАПОМЕНА:

За реализација на кампот потребни се најмалку 35 учесници. Право на учество имаат сите ученици на возраст од 12 до 18 години со сите нивоа на познавања на германскиот јазик.

ПРИЈАВУВАЊЕ ОНЛАЈН НАЈДОЦНА до 10.05.2020 год.