20. ЛЕТЕН ЈАЗИЧЕН КАМП 2020

германски јазик во ГерманијаДЕТАЛНА ПРОГРАМА

20. Летен јазичен камп по германски јазик

во Германија 2020

термин: 19.06.-01.07.2020 08.08.-20.08.2020 - 13 дена

Поаѓање од Скопје, паркинг Сајмиште, Хотел ВИП во 17 часот. Патување преку Србија и Унгарија према Австрија. Попатни паузи и царински формалности.


Пристигнување во Австрија, Виена. Посета на дворецот Шонбрун и Техничкиот музеј. Сместување во Хостел А&О. Одмор. Попладневна прошетка низ дворецот Белведере до центарот на Виена. Ноќевање.


Будење во 07.30 часот. Појадок во 08.00 часот. 09.00-12.00 часот разгледување на градот Виена со туристички водич. Посета на природно историскиот и културно историскиот музеј и други знаменитости. Посета на луна паркот Пратер. Во 23.00 часот поаѓање за Германија.


Пристигнување во Винтерберг на пладне. Ручек. Сместување во Хостел Ерлебнисберг Капе. Отворање на ЛЈК 20 и настава од 15.30-16.45 часот. Вечера во 19.30 часот. Ноќевање.


Будење во 07.30 часот. Појадок во 08.00 часот. Настава 09.00-12.30 часот. Ручек во 13.30 часот. Одмор. Настава во 15.30-18.45 часот. Вечера во 19.30 часот. Работилница за Келн и Бон. Ноќевање.


Будење во 07.30 часот. Појадок во 08.00 часот. Настава 09.00-12.30 часот. Ручек во 13.30 часот. Одмор. Настава во 15.30-18.45 часот. Вечера во 19.30 часот. Слободни активности. Ноќевање.


Будење во 07.30 часот. Појадок во 08.00 часот. Настава 09.00-12.30 часот. Ручек во 13.30 часот. Атракции Kletterwald, Sommerrodelbahn и Segway. Вечера во 19.30 часот. Работилница за Франкфурт и Хајделберг. Ноќевање.


Будење во 07.30 часот. Појадок во 08.00 часот. Настава 09.00-12.30 часот. Ручек во 13.30 часот. Поаѓање за Келн и Бон. Разгледување на градовите со туристички водич. Вечера во 19.30 часот. Работилница за Минхен. Ноќевање.


Будење во 07.30 часот. Појадок во 08.00 часот. Настава 09.00-12.30 часот. Ручек во 13.30 часот. Одмор. Настава во 15.30-18.45 часот. Вечера во 19.30 часот. Доделување на Дипломи. Ноќевање.


Будење во 07.30 часот. Појадок во 08.00 часот. Поаѓање за Франкфурт. Разгледување на градот Франкфурт со туристички водич. Посета на Мајн кулата. После пладне, поаѓање за Хајделберг. Прошетка низ стариот дел на градот и дворецот. Сместување во Сместувалиште за млади Интернационал Хајделберг. Ноќевање.


Будење во 07.30 часот. Појадок во 08.00 часот. Во 09.00 часот поаѓање за Минхен. Сместување во Хостел А&О. Разгледување на градот Минхен со туристички водич. Ноќевање.


Будење во 07.30 часот. Појадок во 08.00 часот. Во 09.00 часот прошетка низ градот Минхен. Посета на БМВ Светот и БМВ Музејот, Олимпиското село и Олимписката кула, Посета на Алианц Арена со водич. После пладне, поаѓање за Македонија.


Пристигнување во Македонија после пладне.


20. Летен јазичен камп по германски јазик во Германија 2020

термин: 19.06.-01.07.2020 08.08.-20.08.2020 - 13 дена

Виена: 2 дена престој во Хостел А&О Виена, главна железничка станица, 1 ноќевање со појадок, 3-4 креветни соби.

Винтерберг: 7 дена престој во Хостел Ерлебнисберг Капе, 6 полни пансиони, 3-4 креветни соби.

Настава: 9 пати по 180 мин. или 36 часа по 45 мин. и 3 работилници

Посета и разгледи на градовите: Виена, Винтерберг, Келн, Бон, Франкфурт, Хајделберг и Минхен.

Хајделберг: Сместувалиште за млади Хајделберг Интернационал, 3-4 креветни соби.

Минхен: 2 дена престој во Хостел А&О, Минхен, Хакербруке. 1 ноќевање со појадок, 3-4 креветни соби.

НАПОМЕНА:

За реализација на кампот потребни се најмалку 35 учесници. Право на учество имаат сите ученици на возраст од 12 до 18 години со сите нивоа на познавања на германскиот јазик.

ПРИЈАВУВАЊЕ ОНЛАЈН НАЈДОЦНА до 20.06.2020 год.