20. ЛЕТЕН ЈАЗИЧЕН КАМП 2020

германски јазик во Германија

ВКУПНА ЦЕНА И ШТО ОПФАЌА

20. Летен јазичен камп по германски јазик

во Германија 2020

НОВ ТЕРМИН:

19.06.-01.07.2020 08.08.-20.08.2020СМЕСТУВАЊЕ, ИСХРАНА, НАСТАВА И РАБОТИЛНИЦИ:

Виена: 2 дена престој во Хостел А&О Виена, главна железничка станица, 1 ноќевање со појадок, 3-4 креветни соби.

Винтерберг: 7 дена престој во Хостел Ерлебнисберг Капе, 6 полни пансиони, 3-4 креветни соби.

Хајделберг: Сместувалиште за млади Хајделберг Интернационал, 3-4 креветни соби.

Минхен: 2 дена престој во Хостел А&О, Минхен, Хакербруке. 1 ноќевање со појадок, 3-4 креветни соби.

Настава: 9 пати по 180 мин. или 36 часа по 45 мин.

Работилница за градовите Келн и Бон.

Работилница за градовите Франкфурт и Хајделберг.

Работилница за градот Минхен.

-euro-symbol_90430

вклучен износ

395 Евра


ПОСЕТИ И РАЗГЛЕДИ:

Виена:

Разгледување на градот Виена со туристички водич

Посета на дворецот Шонбрун

Посета на Техничкиот музеј

Посета на природно историски музеј

Посета на уметничко историскиот музеј

Посета на дворецот Белведере

Посета на Луна паркот Пратер

ПОСЕТИ И РАЗГЛЕДИ:

Винтерберг:

Kletterwald/high rope course

Sommerrodelbahn/ one ride on the toboggan run

Schnupperkurs Segway (Segway Parcours)/trial lesson Segway

Келн и Бон:

Разгледување на градовите Келн и Бон со туристички водич

Франкфурт:

Разгледување на градот Франкфурт со туристички водич

Посета на Мајн Кулата

Хајделберг:

Прошетка низ градот Хајделберг и дворецот

Минхен:

Разгледување на градот Минхен со туристички водич

Дневен возен билет за јавен превоз

Посета на БМВ Светот и БМВ Музејот

Посета на Олимпиското село

Посета на Олимписката кула

Посета на Алианц Арена

Посети, разгледи и влезници

за градовите Виена, Винтерберг, Келн, Бон, Франкфурт, Хајделберг и Минхен:

-euro-symbol_90430

вклучен износ

90 Евра


avtobus

ПРЕВОЗ

Високо туристички автобус

Скопје – Виена – Винтерберг – Келн – Бон – Винтерберг – Франкфурт – Хајделберг – Минхен - Скопје

-euro-symbol_90430

вклучен износ

240 Евра
Начини на плаќање:


– во готово: 44.950 ден.
– авансно: 30% при пријавување (13.485 ден.) остатокот од 31.465 ден. НАЈДОЦНА 15 дена пред поаѓање.
– на 4 рати х 11.238 ден.

ПРИМЕР за уплата на рати:


Март – 11.238 ден.
Април – 11.238 ден.
Мај – 11.238 ден.
Јуни – 11.238 ден.
Линк до пример уплатница

20. Летен јазичен камп по германски јазик во Германија 2020

НАПОМЕНА:

За реализација на кампот потребни се најмалку 35 учесници. Право на учество имаат сите ученици на возраст од 12 до 18 години со сите нивоа на познавања на германскиот јазик.

ПРИЈАВУВАЊЕ ОНЛАЈН НАЈДОЦНА до 20.06.2020 год.